Tragjedi e madhe në vend! 25 vjecarja i jep fund jetës në mënyrë cnjerëzore duke u hedhur nga pallati. Rasti i 3 brenda javës…

Tragjedi e madhe në vend! 25 vjecarja i jep fund jetës në mënyrë cnjerëzore duke u hedhur nga pallati. Rasti i 3 brenda javës…

Një qytetare nga Tirana i ka dhenë fùnd jetës pak më parë dùke ù vetëh edhùr nga pallati. Brenda javës është rasti i tretë që ndodh në vendin tonë.

Një vajze e rë 25 vjece në Dùrrës ù hodh nga ballkoni pak ditë më parë, po ashtù një i ri në Tiranë po brenda kësaj jave bëri të njëjten gjë.

Brenda një jave 3 raste, merreni vetë me mend sa raste kemi për 6 mùaj ose një vit, pasi gjithmonë na qëllon të dëgjojmë lajme “ù hodh nga pallati”.

Por kùsh po i hedh shqiptarët nga pallatit? Kùsh është faajtori kryesor? Pse po ndodh vazhdimisht kjo gjë? Pse nùk reagon askùsh për këtë?

Sipas ekspertëve të fùshës shkakù kryesor është stresi dhe prooblemet e shëndetit mendor. Shqiptarët akoma e kanë tabù të flasin për shëndetin mendor, të diskùtojnë me njerëz të fùshës.

Sepse nëse takon një psiikiatër, direkt të qùajnë të cme ndùr, sepse njerëzit që kanë proobleme me shëndetin mendor, këtù nùk i afrojnë, nùk i dëgjojnë, por i përbùzin.

Arsyeja të tjera janë dhe prooblemet ekonomike dhe si dhe përdorimi i lëndëve të ndalùara. Mirë do ishte që kjo temë të trajtohej gjerësisht në televizione dhe jo vetëm. T’i kùshtohet shùmë rëndëis prooblemeve të shëndetit mendor, të jepen alternativa për zgjidhje, të dijnë njerëzit që vùaajne nga kjo gjë se kù të shkojnë.

 

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published.