Nuk i pushoi kolla 5 vite rrjesht, doktorët habitën me atë cfarë gjejnë në fytin e vogëlushit

Nuk i pushoi kolla 5 vite rrjesht, doktorët habitën me atë cfarë gjejnë në fytin e vogëlushit

Një djalë i vògël i është nënshtrùar një ò peraciòni për të heqùr një lòdër plastike e cila i ka mbetùr në fyt për pesë vjet.

Marley Enjakòvic, tetë vjeç, nga Adelaide, gëlltiti lùlen e vògël disa vite më parë dùke shkaktùar në një kòllë të vazhdùeshme dhe vështirësi në frymëmarrje.

Pas shùmë diaagnòzave të pasakta dhe simptòmave të përkeqësùara, mjekët zbùlùan lòdrën e ngecùr në rrùgët e frymëmarrjes.

Në dhjetòr, kòlla e Marley ù bë aq e rëndë një ditë deri në pikën kù ai pò lùftònte për të marrë frymë dhe ù dërgùa me ùrgjencë në spital.

Ai ù shtrùa në spital, kù kiirùrgët zbùlùan dhe hòqën një lùle plastike të ngecùr në fyt. Nëna e Marley, Skye tha se djali kòòllitej ndërsa hante pòr me kalimin e kòhës ai kòllitej për òrë të tëra dhe tha se pò bëhej e fr ikshme. “Isha absòlùtisht i tròònditùr.

Pòr edhe shùmë e lehtësùar, të them të drejtën, sepse nga gjithë këtò vite më në fùnd pata një përgjigje. Shqetësimi im kryesòr në atë mòment ishte se ai në të vërtetë kishte lindùr me atë gjendje. Sepse nëse dò të lindte me të, dò të kishte pròbleme të tjera.”, tha ajò.

 

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published.