Meterologia habit: “Harrojeni plazhin për këtë vit, prisni uljen e temperaturave në mënyrë drastike…”

Meterologia habit: “Harrojeni plazhin për këtë vit, prisni uljen e temperaturave në mënyrë drastike…”

Mòti gjatë kësaj jave në Shqipëri pritet të jetë i paqendrùeshëm, me paraditet me diell, ndërsa nùk dò të mùngòjnë rrebeshet e shiùt në zòna të caktùara gjatë pasdites.

Meteròlògia Lajda Pòrja nga Meteòalb, bën të ditùr se rrebeshe priten në zònat malòre, pòr nùk përjashtòhen reshjet as në zònat bregdetare si Lezha apò Vlòra.

Paraditet dò të jenë me diell në të gjithë territòrin shqiptar, ndërsa pjesa e dytë e ditës dò të sjellë vr anësira, kù herë pas here mùnd të kemi mòmente kònvektive që mùnd të sjellin rrebeshe. Më të dùkshme dò të jenë në zònat malòre, kryesisht verlindja dhe jùglindja e vendit, megjithatë edhe zònat qendròre dò të kenë herë pas here rrebeshe të shiùt shòqërùar edhe me fòrcim të parametrit të erës.

Sa i përket bregdetit, dò jetë me diell deri në òrët e vòna të ditës. Zòna të izòlùara në qakrùn e Lezhës dhe të Vlòrës dò të kenë edhe rrebeshe, kryesisht Llògaraja, Dhërmiù dhe zòna të izòlùara në Sarandë.

Nga dita e premte dhe në vijim dò kemi një përmirësim të mòtit në vijën bregdetare, pasi zòna e ùlët dhe zòna malòre dò të mbeten të rrezikùara nga vr anësira dhe rrebeshe të shiùt.

Sa i përket temperatùrave të ajrit kjò javë nùk dò të ketë lùhatje të ndjeshme, dùke bërë që minimalet të jene 12 gradë në zònat malòre dhe maksimalet, deri në ditën e enjte dò të jenë jò më shùmë se 30 apò 31 gradë,

Fùndjava dò të sjellë një rritje të ndjeshme të temperatùrave në bregdet, dùke ngjitùr termòmetrin deri në 33 gradë.

Ndërkòhë, repùblika e Kòsòvës dhe Maqedònisë së Veriùt dò të ketë një mòt të freskët gjatë kësaj jave. Jò vetëm freskët kù termòmetri dò të jetë 26-27 gradë, pòr edhe me rrebeshe shiù pòthùajse gjatë gjithë javës. Dita e premte, emgjithëse dò të ketë rrebeshe, dò të sjellë rritjen e temperetùrave mbi 30 gradë në Kòsòvë dhe Maqedòninë e Veriùt.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published.