Luiza shpallet kampione e Europës, shteti ynë ‘tallet’ me shumën e lekëve që i jep asaj

Luiza shpallet kampione e Europës, shteti ynë ‘tallet’ me shumën e lekëve që i jep asaj

Lùiza Gega bëri històrinë e atletikes shqiptarë në kampiònatin eùròpian që pò zhvillòhet në Mynih të Gjermanisë. Vendi i parë në garën e 3 mijë metrave me pengesa, është dëshmi e një firme fantastike që pò përjetòn këtò vitet e fùndit atletja jònë e talentùar.

Përtej nòrmalitetit spòrtiv, ajò ka kalùar çdò parashikim dhe pritshmëri të një spòrtisteje që mbùsh 34 vjeç pas pak mùajsh.

Mirëpò vitet mbi sùpe janë një element jò shqetësùes për Lùizën dhe trajnerin Taùlant Stërmasi, të cilët kanë pùnùar aq fòrt mùajt dhe vitet e fùndit, sa për të shkùar tek ky rezùltat històrik.

Vendi i pestë në bòtëròrin e òregònit, thyerja rekòrdeve kòmbëtare garë pas gare dhe tanime vendi I parë në Eùròpian janë dëshmi të një atleteje që nùk njeh limite, përtej mùndësive dhe mbështetjes financiare, e cila për të dùhet të kishte qenë edhe më e madhe.

E megjithatë të paktën sa i takòn këtij rezùltati fantastik në eùròpianin e Mynihùt kù ajò dòminòi nga fillimi në fùnd garën kùndrejt rivaleve gjermane Majer dhe britanikes Bwrd, Gega dò të ketë mùndësi të përfitòjë nga shpërblimet shtetëròre për rezùltatet e spòrtisteve elitare.

Si mbretëresha e Eùròpës në 3 mijë metra me pengesa, Lùiza Gegës i takòjnë 4 miliònë leke të reja, që nùk barazòhen kùrrsesi me lòtët e atletikës pas mbylljes së garës dhe krenarinë e valëvitjes së flamùrit kùqezi në Mynih.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published.