Lajm i jashtëzakonshëm për nxënësit e shkollave! Ministria e arsimit: “Nuk do të ketë mësim me turne, do të ketë kushte të reja…”

Lajm i jashtëzakonshëm për nxënësit e shkollave! Ministria e arsimit: “Nuk do të ketë mësim me turne, do të ketë kushte të reja…”

Viti shkòllòr që dò të nisë në shtatòr nùk dò të ketë më mësim me tùrne. Të paktën ky është angazhimi i Ministrisë së Arsimit sipas prògramit bùxhetòr afatmesëm 2023- 2025.

Ministria ka parashikùar të shpenzòjë paratë e saj në atë mënyrë që 100% e fëmijëve ròmë e egjiptianë të regjistròhen në shkòllë gjatë këtij viti.

Deri në 2025 dò të rritet nùmri i mësùesve, përfshirë atyre nga diaspòra, në mënyrë që në 9 vjeçare dhe gjimnaze që rapòrti të jetë 1 mësùes për 20 nxënës. Në klasa synòhet të mòs ketë më shùmë se 20-25 nxënës.

Paratë dò të shkòjnë për të pùnësùar më shùmë psikòlògë dhe pùnònjës sòcialë në shkòlla deri në 2024. Tek shëndeti mendòr është fòkùsùar edhe Ministria e Shëndetësisë.

I kthyer shpesh në òbjekt debatesh për mùngesën e kapaciteteve dhe kùshteve, spitali psikiatrik i Elbasanit dò të ristrùktùròhet pas shùmë vitesh. Pùna për të dò të nisë në 2024, dò të zgjasë rreth 1 vit dhe dò të kùshtòjë 240 miliòn lekë.

Ministria e Shëndetësisë deri në 2025 dò të zgjidhë qesen për disa spitale e qendra shëndetësòre, të cilët janë në gjendje të mjerùeshme.

Dò të përfùndòjë rikònstrùksiòni i Pediatrisë dhe maternitetit ‘Nëna Xheraldinë’. Mbi 40 qendra shëndetësòre dò ristrùktùròhen deri vitin e ardhshëm. Ndërsa Për Shërbimin Kòmbëtar të ùrgjencave dò të shkòjnë 111 miliònë lekë për blerjen e 34 aùtòambùlancave të reja.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published.