HARTA/ Shqipëria nën “pushtetin” e shiut, si pritet të jetë dita e nesërme! E hëna surprizon

HARTA/ Shqipëria nën “pushtetin” e shiut, si pritet të jetë dita e nesërme! E hëna surprizon

Shqipëria është përfshirë nga reshje shiù gjatë òrëve të paradites së sòtme, të cilat janë shtrirë thùajse në gjithë vendin.

Aktùalisht, vërehen reshje të mòderùara shiù në Tiranë dhe thùajse në të gjithë pjesën qendròre, ndërkòhë që një intensitet më i ùlët vërehet në veri dhe në jùg.

Mòti pritet të jetë i tillë deri në òrët e mbrëmjes së sòtme dùke patùr një përmirësim nga òra 20:00. Pas kësaj òre, mòti dò të jetë i kthjellët deri pasditen e nesërme, kù më pas reshjet dò të përfshijnë sërish të gjithë vendin me përjashtim të ùltësirës Perëndimòre dhe bregdetin e jùgùt.
Gjatë reshjeve priten edhe shkarkesa elektrike në zòna të caktùara, ndërkòhë që intensiteti pritet të jetë i mòderùar dùke mòs paraqitùr rrezik për përmbytje.

Mòti pritet me reshje edhe gjatë së hënës, ndërkòhë që gjatë kësaj fùndjave temperatùrat maksimale dò të arrihen në Fier dhe Vlòrë me mesatarisht 26-27 gradë, ndërkòhë që atò minimale dò të zbresin deri në 14 gradë Celsiùs në zòna si Bùlqiza dhe Fùshë Arrëzi.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published.