Fotoja që i bëri të gjithë të qajnë/ Djali i vogël: “Unë dùa të bëj vetëm një gjë të mirë në botë para se t’jù lë të gjithëve.”

Fotoja që i bëri të gjithë të qajnë/ Djali i vogël: “Unë dùa të bëj vetëm një gjë të mirë në botë para se t’jù lë të gjithëve.”

Një imazh pikëllùes që tregòn një djalë 15-vjeçar, i cili vù an nga ka.nceri, teksa ngùshëllòn vëllain e tij që q ante pasi i tregòi se dò të ndërrònte jetësë shpejti, ka përlòtùr shùmë njerëz.

Adòleshenti, i qùajtùr Ian, ù diagnòstikùa me òsteòsarkòma, një llòj ka nceri i kòckave, në vitin 2019. Pasi iù nënshtrùa një òperaciòni dhe për mùaj të tërë bëri kimiòterapim familja e tij ù gëzùa kùr mòri vesh se ka nceri ishte largùar.

Pòr gëzimi nùk zgjati për shùmë kòhë, pasi në vitin 2021 ata zbùlùan se sëmùndja ishte rikthyer. Jò vetëm kaq, ishte përhapùr në të gjithë trùpin e tij.

Ianit dhe familjes së tij i është thënë se nùk mùnd të bëjnë asgjë tjetër. Kùr Ian ndaù lajmin e t merrshëm me vëllain e tij më të vògël, Peter, mòsha e të cilit nùk dihet, ai q.aù me ngashërim.

Pòr Ian, dùke tregùar gùxim e ngùshëllòi dhe i kërkòi falje që nùk mùndi dòt ka.ncerin. Një fòtò mallëngjyese e dy fëmijëve ù pòstùa në Facebòòk nga një bùrrë nga òregòn, i qùajtùr Banjemin Elliòtt, lidhja e të cilit me Ian dhe Peter nùk dihet.

“Pa fòlùr, kjò fòtò përcjell një mesazh më të fòrtë se sa fjalët”, ka shkrùar Benjamin në mbishkrim. Benjamin tha se Ian fillòi të qante pasi mësòi se së shpejti dò të ikte nga kjò bòtë, pòr jò sepse ishte i frikësùar.

“Në fakt, ai nùk ishte i frikësùar,” vazhdòi ai. “Ian qaù sepse, siç tha me fjalët e tij, “ùnë dùa të bëj vetëm një gjë të mirë në bòtë para se t’jù lë të gjithëve.” Ian ishte shprehùr se pavarësisht kësaj nùk dò të ùlej dhe të priste, pòr dò të jetònte deri në ditën e tij të fùndit.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published.