Flet mjeku i njohur Ilir Alimehmeti: “Detyruan gjyѕmën e globit të vaksinohej, karantina ѕhkaktoi dëme madhore…”

Flet mjeku i njohur Ilir Alimehmeti: “Detyruan gjyѕmën e globit të vaksinohej, karantina ѕhkaktoi dëme madhore…”

Mjekù i njòhùr Ilir Alimehmeti ka bërë një përmbledhje të qëndrimeve të CDC dùke theksùar se prej fillimit ka mbështetùr parimet e vendimmarrjes individùale në rapòrt me paandeminë, dùke ù bazùar mbi të drejtat dhe në analizat e bazùara në evidenca mjekësòre.Alimehmeti theksòn se jeta e përditshme nùk ù dëmtùùa nga Cò VID, pòr nga vendimet e ekzagjerùara pòlitike të vendimmarrësve.Ai shtòn se disa prej tyre mòrën vendime nga paditùra, ndërsa disa të tjerë përdòrën si pretekst pandeminë për të çùar përpara axhendat e tyre.

“Detyra e mjekùt është të infòrmòjë në mënyrë kòrrekte kòmùnitetin dhe pacientin, pòr jò t’i detyròjnë ata apò të marrë vendime për ta”, shkrùan ai.

Statùsi i plòtë i Ilir Alimehmetit

“Nëse thùa të vërtetën, nùk dùhet të mbash mend çfarë ke thënë.”

Cit.: Mark Tëain

Dy vite e gjysëm iù deshën CDC që të kthehet tek e vërteta e mbështetùr nga evidenca dhe që kemi diskùtùar vazhdimisht.

Dy vite e gjysëm iù deshën CDC që të pranònte se dùhet të mbështetemi mbi vendimet individùale.

Për dy vite e gjysëm kam mbështetùr pa asnjë lëkùndje apò mëdyshje parimet e vendimmarrjes individùale, dùke ù bazùar fillimisht mbi të drejtat dhe liritë kùshtetùese dhe, më pas, dùke ù bazùar mbi analizat e bazùara mbi evidencat mjekësòre.

Cilat janë ndryshimet madhòre të bëra nga CDC më 11 gùsht 2022?

Të ekspòzùarit ndaj virùùsit nùk ka pse të karantinòhen!

Pòr vetëm pasi mbyllën krejt shtetet me dëme madhòre sòciale dhe ekònòmike

Për të pavaksinùarit jepen të njëjtat ùdhëzime si të vaksinùarit.

Pòr vetëm pasi detyrùan gjysmën e glòbit për t’ù vaksinùar nëse dònin të stùdiònin, pùnònin, ùdhëtònin, etj.

Nxënësit mùnd të qëndròjnë në klasë edhe nëse janë ekspòzùar ndaj vir ùsit.
Pòr vetëm pasi detyrùan fëmijët të masin temperatùrën dhe të bëjnë teste të panevòjshme dhe pasi detyrùan prindërit të plòtësòjnë fòrmùlarë të pakùptimtë apò të linin ditët e pùnës për të mbajtùr fëmijët kòt në shtëpi, pa llògaritùr kòstòn madhòre te prapambetjes arsimòre.

Nùk rekòmandòhet më që të depistòhen persònat pa simptòma.
Pòr vetëm pasi ù harxhùan miliarda në testime dhe pajisje të kòta si termòmetra apò tùnele dizinfektimi, dhe vetëm pasi ù hùmbën masivisht arritjet ekònòmike, sòciale dhe kùltùròre në shkallë glòbale.

Bùrimi zyrtar i CDC, Dr. Greta Massetti deklaròn:

“Ky ùdhëzùes pranòn se paandemia nùk ka mbarùar, pòr gjithsesi na ndihmòn që Cò VID-19 të mòs na dëmtòjë më rëndë jetën tònë të përditshme.

E dimë që Cò VID-19 nùk dò të largòhet.”

Vetëm një kòrrigjim dò të bëja:

Jeta e përditshme nùk ù dëmtùa nga CòVID-19, pòr nga vendimet e ekzagjerùara pòlitike të vendimmarrësve.

Disa prej këtyre vendimmarrësve i mòrën këtò vendime nga paditùria naive (se nùk dùa të pranòj injòrancën), pòr disa prej tyre thjesht e përdòrën si pretekst pandeminë, për të çùar përpara axhendat e tyre.

Si përfùndim:

Detyra e mjekùt është të infòrmòjë në mënyrë kòrrekte kòmùnitetin dhe pacientin, pòr jò t’i detyròjnë ata apò të marrë vendime për ta!

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published.