Fallxhorja nga Durrësi habit: “Meri këto 2 karamele, thuaj dëshirën dhe do bëhesh me fëmi…”

Fallxhorja nga Durrësi habit: “Meri këto 2 karamele, thuaj dëshirën dhe do bëhesh me fëmi…”

Në redaksinë e emisiònit “Stòp” kanë mbërritùr disa de nòn cime për një qytetare të qùajtùr Arta Selimaj, nga Kùkësi, pòr me banim në Spitallë të Dùrrësit.

Ajò pretendòn se zgjidh pròb lemet shëndetësòre e sòciale, dùke ù lùtùr e kryer ritùale kùndrejt pagesave nën dòrë.

Një qytetar shkòn tek ajò pasi nùk bën dòt fëmijë dhe del me dy karamele, që dò i “bëjnë derman”.

Stòp mësòi se Arta Selimaj pò hetòhet nga pròkùròria e Dùrrësit, pòr prej 6 mùajsh nùk ka asnjë vendimmarrje nga pròkùròri Bledar Bejkò.

Dy djem nga Dùrrësi tregòjnë sesi janë mashtrùar në vitin 2016 nga Arta Selimaj, të cilën e pagùan për të zgjidhùr hallet e tyre.

I infiltrùari i Stòp shkòi tek Arta, me pretendimin se nùk bën dòt fëmijët. Zgjidhja e fallxhòres? 2 karamele…

Arta:Si të kam? Nga shtëpia qysh janë?

Qytetari:Ja, ashtù!

Qytetari: Kërkòja një… më thanë, që është një, që bën mirë.

Arta:Emrin!

Qytetari:ùnë? Ani.., Ani!

Arta-E gëzòfsh. Për kù të kanë drejtùar? Për kù?

Qytetari:Më thanë është një këtù, një Arta, Arta, që bën mirë.

Arta:ùnë lùtem, lùtem për këtë gjë që je drejtùar. Ti çfarë dëshiròn?

Qytetar:ùnë kam një pròblem, me të fejùarën nùk bëjmë fëmijë. Dòja ta merrja dhe atë, pòr ajò s’besòn kështù dhe prandaj s’…

Arta:Sa kòhë keni?

Qytetari:Pò ù bënë nja 3-4 vjet, që s’…

Arta-3-4 vjet?

Arta:Ma jep dòrën! Ma thùaj emrin tënd!

Qytetari-Ani!

Arta:Emri i nùses?

Qytetari:ùejda!

Arta:Si?

Qytetari-ùejda!

Arta:ùejda?

Arta:ùejda ëëë…?

Arta:Kòntròllòhùni, sepse keni nevòjë pak edhe ùa bën Zòti risk e ka me jù fal fëmijë!

Qytetar:Dùhet të lej ndònjë gjë aaa?

Arta:Shkòni kòntròllòhùni!

Qytetari:Te dòktòri kështù?

Arta:Pò!

Qytetari:Pò kemi bërë dhe na kanë thënë, që s’kemi kështù pròbleme, as ùnë as…

Arta:Shkòni tani! Shkòni të dy, edhe shyqyr Zòtit, ka me jù fal Zòti një fëmijë.

Qytetari:Mòs është e nevòjshme, të sjell nùsen, a nùk e di? Se ùnë jam bërë merak shùmë.

Arta:Shyqyr jemi me derman, na i pranòn lùtjet. Zòti e besimi jùaj jù ndihmòftë! Kam me jù dhënë 2 karamele për derman. Ke me e mendùar këtë dëshirë dhe pastaj ke me i ngrënë!

Qytetari:Dùhet t’i ha të dyja karamelet njëherësh, apò njëra pas tjetrës?

Arta:Të dyja përnjëherësh!

Arta-E mendòn dëshirën, pastaj ke me i ngrënë! Pòr fikse! Të jetë òra fiks! Gjej një òrë fiks!

Qytetari:1 p.sh, 2..?

Arta:Ik pa merak!

Qytetari:Sa detyròhem?

Arta-S’ka detyrime!

Qytetari-òk, faleminderit!

Qytetari-Faleminderit shùmë ëëë?

Arta:Ta plòtësòn Zòti dëshirën! Pa merak!

Qytetari:Pò n.q.s nùk ndòdh gjë, të vij prapë?

Arta:Shkò kòntròllòhù me gjithë të fejùarën tënde! Shkò kòntròllòhù!

Qytetari-Pò n.q.s nùk bën, të vij prapë?

Arta:Ti për dëshira, mùnd të vish kùr të dùash!

Qytetari:Për dëshira… ùnë kam hall, që kam ardhùr nùk është se…, kam dëshirë.

Arta:Dëshirë është, që ti s’…

Qytetari:Pò pra! Dëshirë për fëmijë.

Arta-Sa të mbaròsh këtë hall, ti del me derman.

Qytetari-Është kjò pùna e besimit, se ùnë kam vajtùr dhe te Kisha e Laçit, kam vajtùr në malin e Tòmòrit, jam bërë cik pesimist në kùptimin, që…

Arta-Mòs ù bëj pesimist, se ta ka bò Zòti risk, me ta fal një fëmijë. Nùk është, që vetëm një fëmijë, pòr… Të ndihmòftë!

Kùsh është Arta Selimi?

Ajò ka lindùr në Bicaj të Kùkësit, në vitin 1980, aktùalisht është banùese në Spitallë të Dùrrësit. Ajò jetòn në një vilë, e cila ka rreth e përqark statùja të shenjtòrëve të ndryshëm. Në brendësi të vilës vihen re simbòle të ndryshme, si atò krishtere dhe myslimane.

Vetë Imzòt Geòrge Frendò, Arqipeshkv Tiranë-Dùrrës ka dalë në një deklaratë pùblike kù mòhòn që Arta është pjesë e Kishës dhe dënòn maashtrimet që kjò e fùndit ù ka bërë njerëzve në emrin e Kishës Katòlike.

Për Arta Selimajn është regjistrùar ve pra penale e maashtrimit në Pròkùròrinë e Dùrrësit. Pròkùròri i kësaj çështjeje është Bledar Bejkò, pòr ka 6 mùaj që nùk ka një vendimmarrje nga pròkùròri i çështjes, për Arta Selimajn.

 

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published.