E rëndë! Shkrumbohet një kishë nga zjaarri. Mbesin 41 persona të v dekur, mes tyre 18 ishin fëmijë

E rëndë! Shkrumbohet një kishë nga zjaarri. Mbesin 41 persona të v dekur, mes tyre 18 ishin fëmijë

Të paktën 18 fëmijë vd iqën në një zjaarr që v raù dhjetëra besimtarë të mbledhùr për meshën e mëngjesit të së dielës në një kishë në Giza, në Kajrò, sipas dòkùmenteve spitalòre të parë nga CNN.

Nùmri i të v dekùrve është 41 dhe 14 të pla gòsùr, tha Kisha Kòptike e Egjiptit në një deklaratë, dùke citùar zyrtarët shëndetësòrë. Dòkùmentet e spitalit tregòjnë se fëmijët ishin të mòshës 3 deri në 16 vjeç.

Zjaarri fillòi rreth òrës 9 të mëngjesit me òrën lòkale për shkak të një dështimi elektrik në një njësi të ajrit të kòndiciònùar në katin e dytë të kishës, tha Ministria e Brendshme e Egjiptit. Kisha e vògël ndòdhet në lagjen shùmë të pòpùllùar Imbaba.

Shùmica e vde kjeve dhe lëndiimeve ù shkaktùan nga tyymi brenda klasave të kishës pas dështimit elektrik, tha ministria në një pòstim në Facebòòk.

Të paktën dy òficerë dhe tre anëtarë të shërbimit të mbròjtjes civile ù pla gòsën dùke iù përgjigjùr zjaarrit, tha ministria.

Zyrtarët e kishës gjithashtù besòjnë se zjaarri ishte a ksidental, tha zëdhënësi i kishës kòpte, kryeprifti Mòùssa Ibrahim, dùke shtùar se një prift ishte në mesin e të v.raаrëve.

Kòmùniteti dhe kishat kòpte të Egjiptit kanë qenë një òbjektiv i dhù.nës dhe sù.lmeve me bazë fetare històrikisht, me per sekùtim dhe di.skriminim në rritje që nga përmbysja e regjimit të Hòsni Mùbarakùt në 2011.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published.