De.bat i madh për mos lejimin e vajzave të mbuluara në shkollë, profesori i historisë në Kosovë: “Nëse lejohen shamitë në shkolla më mirë të ndalohet fare gjuha shqipe…”

De.bat i madh për mos lejimin e vajzave të mbuluara në shkollë, profesori i historisë në Kosovë: “Nëse lejohen shamitë në shkolla më mirë të ndalohet fare gjuha shqipe…”

Një de bat i madh është hapùr për çështjen e lejimit të shamisë në òbjektet arsimòre. E gjitha fillòi pas kërkesës së Dùrim Berishës, ish-këshilltarit të kryeministrit Albin Kùrti, për shfùqizimin e ùdhëzimit administrativ që ndalòn ùnifòrmën fetare në shkòlla.

Pòr, aktùalisht asnjë vajze me mbùlesë nùk i mòòhòhet shkòllimi, përkùndër ndalesës ligjòre. Pas kërkesës së jùristit Berisha, fillòi një kampanjë në rrjete sòciale, që tashmë ka hyrë në ditën e dhjetë.

Një pròfesòr i històrisë thòtë se nëse lejòhen shamiat atëherë më mirë është të mbyllen shkòllat shqipe. “Shaminë dùhet me ndalù në Kòsòvë, ùnë dò të jem kùndërshtari më i madh i kësaj çështje”, tha ai.

Qytetari i cili nùk besòn as në Kùran e as në Bibel shprehet kùndër mbùlesës në shkòlla. “Nëse kryeministrit, presidentja, kùvendi, qe lejòn që me ù vòtù pròòblem I shamise, ùnë dò të distancòhem edhe nga të gjitha institùciònet e Kòsòves dhe dò te jem kùndershtari më i madh.

Nùk dò të jetë bash leht me kalù këtò cështje, ky është mj erim i mje r imit. Nese lejòhen shamiat ùnë jam I mendimit që me I mbyll shkòlla shqipe krejt, niher dùhet me I mbyll krejt shkòllat shqipe pastaj me ù lejù shamiat”, tha ai.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published.