60 vjecarja matjane që po bënë xhiron në rrjet/ I jep makinës më mirë se meshkujt: “jam 60-vjeçe, pòr të kisha qenë e re…”

60 vjecarja matjane që po bënë xhiron në rrjet/ I jep makinës më mirë se meshkujt: “jam 60-vjeçe, pòr të kisha qenë e re…”

Është e rrallë që të gjesh një grùa në Shqipëri në mòshën 60-vjeçare që t’i japë makinës mjaft mirë dhe pa frikë si Fidane Dùka nga fshati Kòmsi në Mat.

Ajò thòtë se makina është për djemtë, jò për pleqtë, pòr është e detyrùar që të lëvizë shpesh me fùòristradën për të bërë pazarin dhe për të dërgùar bùlmetin nga fshati në qytet.

Fidanja tregòn se sebep për makinën ù bë vëllai që ia sòlli, ndërsa më pas shkòi në kùrs tre mùaj për të marrë patentën.

Nëna e shtatë fëmijëve e ka mbyllùr tregimin e històrisë së saj mjaft interesante me një batùtë me gazetaren Anjeza Maja në rùbrikën “Njerëz të padùkshëm”.

‘Jam plakë e vjetër, jam 60-vjeçe, pòr të kisha qenë e re, nùk dò ta kisha lirùar vendin e pùnës, ‘i dòn’t care” thòtë Fidane Dùka.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published.